FAQ Rijopleiding AUTO

Vragen? Mail naar mail@hippe.nl


Je kunt vanaf 16,5 jaar starten met autorijles. Wij geven niet alleen rijles aan jongeren, ook aan mensen die plotseling autorijbewijs moeten halen wegens werk of familieomstandigheden. In Amsterdam heb je niet echt auto nodig, maar het autorijbewijs is wel handig om te hebben.

 

Wij geven ook losse rijlessen

Wij geven rijlessen vanaf 1 les. Als cadeau-rijles, opfris-rijles of eenmalige rijles voor een second-opinion. Mail naar mail@hippe.nl voor informatie of om een lesafspraak te maken.

 

Opfris cursus op maat

Je hebt een tijdje niet gereden na het behalen van je autorijbewijs. Of de snelweg blijft eng voor jou. Als je het eng vindt om alleen achter het stuur te zitten, dan kunnen we jou zeker helpen. Neem een rijles en je bepaalt hoeveel lessen je nodig hebt. Je kan stoppen waneer je wilt. Want je hebt al je rijbewijs! 

 

(Medische) rijtest bij het CBR

Na een medische ingreep of door de leeftijd kan men een oproep van het CBR ontvangen voor een rijtest. Geen paniek voor de oproep. Wij gaan u goed voorbereiden om het rijbewijs te kunnen behouden.


Door 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach. 

Meer informatie kan je lezen op de speciale informatie pagina van 2toDrive


Proefles AUTO (60 minuten)

Een vrijblijvende autorijles van 1 uur. Vergeet niet te melden schakel of automaat.

Jij krijgt dit bedrag terug als een korting op je praktijkexamen. 
Wil je ook de naam van de toekomstige bestuurder vermelden als je deze proefles als cadeau wilt geven?

€ 35,00


De Rijopleiding in Stappen (RIS) is een didactische methode, uitgegeven door het CBR, waarbij je stap-voor-stap leert rijden. Hiermee ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer.

 

Wij gebruiken RIS-werkboek bij onze rijopleiding als leidraad. Door het boek weet je wat de volgende les wordt behandelt. Zodra je in de lesauto stapt kan je gelijk het nieuwe lesonderdeel toepassen. Dat scheelt veel lessen.


RIS praktijk werkboek

Dit is geen theorieboek!  Door dit RIS-werkboek (Rijopleiding-in-stappen) kan je veel rijlessen besparen.  Dit is geen theorieboek, maar een praktijkboek. 

€ 18,00


Schakel of Automaat? 
Rijden met automaat wordt steeds populair in Nederland. Je hoeft niet te leren schakelen, dus je hebt minder lessen nodig dan bij de rijopleiding met een schakelauto.

 

De aanschafprijs van een schakelauto is wel iets voordeliger dan bij een automaat. Ook de meeste huurauto's zijn schakelauto. Het schakelen is kwestie van even wennen en oefenen.

 

Moet je zo snel mogelijk je autorijbewijs halen, of je hebt moeite met schakelen. Dan kan je het beste eerst het automaat-rijbewijs halen. En dan later nog een keer praktijkexamen doen om naar het schakel-rijbewijs over te stappen. Je hebt al verkeersinzicht opgedaan met automaat-rijlessen. Dus een paar extra rijlessen met schakelauto moet voldoende zijn. Een theorie-examen is niet meer nodig, het rijbewijs voor automaat is voldoende. 


Theorie halen voor auto 

Je hebt wel discipline nodig om de theorie te leren. Wat je moet leren is erg veel. De ene leert graag met een boek en de andere leert het liefste via internet. De theoriekennis heb je niet alleen voor het rijexamen nodig. Je hebt de theorie kennis altijd nodig om tijdens het rijden in een split second de juiste beslissing te nemen! Bij het CBR kan je niet alleen theorie-examen doen in het Nederlands en in het Engels, maar je kan ook een Individuele begeleid examen doen.

 

Het individuele begeleide examen 

Je doet het individuele theorie-examen alleen in een ruimte onder begeleiding van een theoriemedewerker. De inhoud van het examen is gelijk aan het gewone examen. De vragen en antwoorden kunnen voorgelezen worden door de theoriemedewerker.

 

Examen met tolk 

Je kunt ook een tolk meenemen naar je individuele examen. De tijd wordt in de gaten gehouden door de theoriemedewerker. De tolk moet via de Tolkennet gereserveerd worden. Je mag geen kennis of familie van jou meenemen. 

 


THEORIE WEBSHOP 24 UUR OPEN!  
Je kunt altijd de laatste editie theorie boeken bij de instructeur kopen. Maar je kan ook de theorieboeken online bestellen.
Klik hier voor de meest verkochte theorieboeken van Nederland.


Spoed theorie-examen aanvragen in Amsterdam, binnen 2 weken gegarandeerd!

Waarom kan je bij ons sneller een examendatum krijgen dan via de CBR site? Omdat wij theorie-examen blokken in voorraad hebben als een CBR erkende rijschool.

 

Voeg een examenblok in de winkelwagen toe en betaal met i-Deal. Daarna stuur je een e-mail met je BSN-nummer, geboortedatum, telefoonnummer en wanneer je het theorie-examen wilt doen naar mail@hippe.nl. Na het ontvangen van het examengeld en jouw gegevens, sturen we de beschikbare data per e-mail. Na het bepalen van de examen datum en het tijdstip, sturen we je bevestiging 'uitnodiging voor je theorie-examen' van het CBR op in een PDF per e-mail.

 

Op de dag van het theorie-examen ga je op tijd naar het CBR examencentrum Amsterdam, met je geldige legitimatie en het reserveringsnummer. Meer administratie is niet nodig.

Theorie-examen bij het CBR Amsterdam

Theorie-examens in Amsterdam uit voorraad. In andere locaties ook in overleg mogelijk. Voor de categorieën: auto, motor en bromfiets. Vergeet niet je BSN nummer en geboortedatum bij de bestelling te vermelden.

€ 40,00

Zo gaat Het bij het CBR theorie-examen


i-Theoie

Speciale aanbieding! Deze theoriecursus kan je volgen op internet wanneer je maar wilt.

€ 59,00

€ 30,00


Word ik opgehaald?

Ja, jouw les start bij je thuis of op een andere locatie, waar je met je instructeur hebt afgesproken. En je wordt ook teruggebracht door de volgende leerling. Maak een duidelijk afspraak met je instructeur waar en wanneer jouw rijles begint en eindigt.


Wat is een tussentijd toets (TTT)?

Tussentijdse toets (TTT) is een proefexamen. Je doet TTT met een examinator van het CBR. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

 • beheersing van de auto
 • kijkgedrag
 • of je goed voorrang verleent
 • inhalen
 • in- en uitvoegen
 • rijden op kruispunten en rotondes
 • bijzondere verrichtingen

Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je het praktijkexamen gaat doen.

 

De tussentijdse toets duurt 55 minuten. 

 

Vrijstellingen voor de bijzondere verrichtingen 

Je kunt vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Op het rij-examen hoef je niet meer file te parkeren, te keren in een straat, (bochtje) achteruit rijden of hellingproef te doen. Ook krijg je dan op het rijexamen geen controle vragen over het voertuig.  

 

Het echte voordeel van de TTT, volgens onze oud leerlingen

De meeste leerlingen van HIPPE.NL doen een TTT omdat het echt werkt. De TTT lijkt heel veel op een 'echt' praktijkexamen. Alleen de examinator mag tijdens de TTT tips geven. Na afloop bespreekt de examinator wat goed ging en wat nog verbeterd moet worden. Je weet dan exact wat je nog moet doen om te slagen voor het praktijkexamen. Door de TTT heb je dus minder lessen nodig. Bovendien rijd jij beter op het praktijkexamen waardoor de kans op slagen groter is.

 

Wat heb je nodig om TTT te doen?

Je moet voor het theorie-examen geslaagd zijn om een TTT te kunnen doen. Wij vragen je TTT aan in overleg met jou en je instructeur.


Praktijkexamen B plannen

Je hebt de theorie gehaald en ook een gedaan. Nu nog het afrijden. De aanvraag van je praktijkexamen doet HIPPE.NL in overleg met je en jouw instructeur.

 

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

 • je voertuigbeheersing van de auto
 • het kijkgedrag
 • het goed voorrang verlenen
 • het inhalen in- en uitvoegen
 • het rijden bij kruispunten
 • het nemen van bochten en rotondes
 • bijzondere verrichtingen, als je geen vrijstelling gekregen hebt bij de TTT

 Het praktijkexamen duurt 55 minuten. 

 

Zo gaat het bij het cbr praktijkexamen


Wat is EV?

EV is afkorting van 'eigen verklaring'. De uitleg van deze medische verklaring kan je lezen op een aparte pagina. Klik hier voor verdere informatie.


Second opinion

Je ziet geen vordering meer tijdens je rijopleiding. Doe dan een second opinion bij ons. Tijdens de rijles bekijkt onze instructeur op welke niveau je bent en hoor je de professionele diagnose. Wij geven graag aan wat de oorzaak is en hoe het rijden te verbeteren.

De second opinion les is vrijblijvend en discreet.

 


Veilig online betalen. Dat kan!
Je wil het lespakket bestellen of het praktijkexamen betalen. Dat kan nu met iDeal. De lesbonnen ontvang je via jouw instructeur.

Heb je nog vragen? Mail naar mail@hippe.nl