GESLAAGD !


Geslaagd bij het CBR? Gefeliciteerd! Je kan nu naar het stadhuis, gemeente huis of stadsdeelraad met een geldige legitimatie, 1 pasfoto en ongeveer € 50,-. Na 5 werkdagen kan je het rijbewijs afhalen. Tegen extra betaling van ongeveer € 50,- krijg je een spoedbehandeling en kan je het rijbewijs de volgende dag afhalen.

 

Ga direct autorijden zodra je het rijbewijs hebt. Maar ga gelijk helemaal alleen rijden. Het is heel even vreemd om alleen te rijden. Start de auto en rijweg. Sla een paar keer rechtsaf. En je merkt gelijk dat je het echt kan. En niet nerveus worden. Er is altijd wel een makkelijk parkeerplekje te vinden. Succes!

 

Heb je nog geen auto en kan je er een misschien even lenen, huur een auto, of ga een auto carpoolen. 

 

Heb je een auto? Zorg dat er een parkeerschijf in de auto aanwezig is. anders koop je een parkeerschijf bij een kantoorboekhandel, de VVV, een benzinestation, of een winkel voor auto toebehoren, bij de ANWB of Gamma etc. Bij de HEMA kost het maar € 1,00. Maar het scheelt je een nare bekeuring als je de auto parkeert in een parkeerzone zonder parkeerschijf.

 

En koop ook alvast een ijskrabber. Scheelt een hoop problemen als de ruiten van de auto bevroren zijn in de winter. 

 

Is de auto verzekerd dan krijg je een groene kaart van de verzekeringsmaatschappij. Bewaar deze groene kaart in het dashboard kastje samen met het schade formulier. Als iemand tegen jou auto botst heb je het schade formulier gelijk bij de hand! 

 

Zorg ook dat je een wegwerp camera hebt met flitser. Kan je gelijk foto’s maken van de aanrijding. Fotografeer ook het kenteken van de tegenpartij. Niet de bestuurder want de eigenaar of houder van de auto is verantwoordelijk. En maak een foto van de plek en de omgeving waar exact de aanrijding heeft plaats gevonden. Kan men nooit beweren dat de aanrijding ergens anders is gebeurd waardoor de aansprakelijkheid vervalt.

 

Met rijbewijs-b mag je een aanhangwagen trekken met een totale massa van 750 kg. Een zwaardere aanhangwagen mag je trekken zolang de totale massa van de auto en de totale massa van de aanhangwagen samen niet meer is dan 3.500 kg. Aan de achterkant van de aanhangwagen dient een wit kenteken met zwarte cijfers en letters van de trekkende auto aanwezig te zijn. Kijk ook op rijbewijs-b.nl.

 

Heb je een auto gekocht dan krijg je vanzelf een rekening naar huis gestuurd voor de wegenbelasting. 

 

Maar voordat je wil gaan rijden met je gekochte auto, bel eerst de verzekeringsmaatschappij op. En verzeker je auto voordat je maar ook 1 meter mee gaat rijden. 


Staat er iets abusievelijk niet of verkeerd vermeld? Is er een dode link? Stuur een mail naar mail@multidrive.com met de fout en de vermelding "op de site hippe.nl/geslaagd”.