HIPPE.NL, dé motorscooter-rijschool in Amsterdam


Proefles MOTORSCOOTER (120 minuten)

Om motorscooter-rijles te mogen doen heb je nodig een autorijbewijs of een geldig theoriecertificaat motor met een geldige legitimatie. De proefles is een echte motorscooterrijles. Je kunt bij HIPPE.NL je motorscooterrijbewijs-A2 automaat halen. Na je bestelling nemen we z.s.m. contact met je op voor een afspraak.

€ 70,00


Motorscooter-rijden is hartstikke leuk. Dat vinden we ook. Maar het wordt veel leuker als je weet hoe je goed met het andere verkeer om moet gaan. Bij HIPPE.NL leer je gestructureerd hoe je het voertuig kan beheersen en de verkeersveiligheid (voor je zelf) positief kan beïnvloeden. 


HIPPE.NL is een

rijschool aangesloten

bij BOVAG,
met Bovag Garantie Fonds

Onze motorscooter-rijopleiding wordt gegeven door Frans PlatteelMotorscooter-rijles (90 minuten)

Om motorscooter-rijles te mogen doen heb je nodig een autorijbewijs of een geldig theoriecertificaat motor met een geldige legitimatie.

€ 70,00


Motorscooter-rijbewijs A2

Minimale eis om motorscooter-rijles te nemen 

Als je in het bezit van een auto-rijbewijs en/of een theoriecertificaat van categorie A (motor) en minimaal 17 jaar bent dan kan je beginnen met de praktijk rijlessen voor motorscooter. 

 

Leeftijd & motorrijbewijs 

Het motorrijbewijs kent 4 verschillende categorieën, namelijk A1 (lichte motorscooter, rijexamen v.a. 18 jaar), A2 (middelzware motorscooter, rijexamen v.a. 20 jaar),  A-code 80 (met zware motorscooter, rij-examen v.a. 21 jaar).en A (zware motorscooter, rij-examen v.a. 24 jaar). Meer informatie klik hier.

 


2 praktijkexamens tot je motorrijbewijs (AVB + AVD) en eigen verklaring (EV)

AVB-motorexamen 1

Om het 1e motorscooter-examen AVB (voertuigbeheersing) te mogen doen heb je nodig een autorijbewijs of een geldig theoriecertificaat motor met een geldige legitimatie. Klik hier voor de bijzondere verrichtingen van het AVB-examen.

€ 140,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

AVD-motorscooter-examen 2

Om het 2e motorscooter-examen AVD (verkeersdeelneming) te mogen doen moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat motor, een geldige legitimatie en geslaagd zijn voor motorscooter-examen 1 (AVB, voertuigbeheersing)

€ 270,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Theoriecertificaat en motorscooter-rijles

Met een autorijbewijs kan je direct beginnen met motorrijles. Het theoriecertificaat categorie A (motor) moet je wel hebben om het eerste rij-examen AVD (bijzondere verrichtingen) te mogen doen.  

 


THEORIE WEBSHOP

24 UUR OPEN!
Klik hier voor de meest verkochte theorieboeken in Nederland.


Rijles op eigen motor

Dat kan bij HIPPE.NL. Lees verder hier.


i-Theorie

Zomeraanbieding! Deze theoriecursus kan je volgen op internet wanneer je maar wilt.

€ 59,00

€ 30,00Motorhandschoenen

Een extra setje handschoenen is altijd handig.

€ 45,00 • Om te mogen beginnen met motor(scooter)rijles moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat en geldige legitimatie, of een geldig autorijbewijs. Dit dien je altijd bij je te hebben tijdens de lessen en de praktijkexamens.
 • Valhelm, motorjas en regenbroek en laarzen zijn op de rijschool aanwezig. Maar het is wel prettiger om met je eigen spullen te lessen. 
 • Een rijles duurt 90 minuten, omdat het efficiënter is dan les van 1 uur of 2 uur.
 • Motorscooterrijles is uitsluitend privé les. 
 • Na de proefles leer je eerst langzaam rijden en kleine bochtjes maken. Als je kan keren op de weg dan leer je bij motorrijles opschakelen en terugschakelen. Dan volgt sturen en remmen bij hoge snelheid. Daarna ga je zelfstandig rijden binnen en buiten de bebouwde kom en komen over de snelweg terug naar de rijschool. Je bent dan aan de snelheid, wind, geluid en verkeer gewend.
 • Wij vragen je bij de inschrijving je geldige legitimatie te tonen.
 • Online inschrijving is gratis. Stuur een e-mail met je naam en telefoonnummer naar mail@hippe.nl. Wij nemen contact met je op.
 • De praktijkexamens hebben wij al van tevoren ingekocht. Dus kan je bij ons examen doen wanneer je er klaar voor bent.
 • De nieuwste leermiddelen voor het theorie-examen zijn bij de instructeur verkrijgbaar. Of kijk op onze webshop, je theorieboek of internetkaart wordt dan bij je thuis bezorgd.
 • Alle getoonde prijzen per 01 september 2018 en onder voorbehoud.